MELLÉKHATÁS-BEJELENTŐ

Kedves Bejelentő!

Az alábbi on-line felület segítségével az interneten keresztül tud gyógyszer-mellékhatást bejelenteni a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központnak (NNGYK). Kérjük, a lehető legteljesebb információt szolgáltassa, mert csak így lehetséges a bejelentés tudományos értékelése.

Amennyiben további adat is szükséges, munkatársaink megkereshetik Önt. Ennek érdekében elengedhetetlen elérhetőségének helyes megadása.

Az Intézet a bejelentés során rendelkezésére bocsátott személyes adatokat a mellékhatás-bejelentésekkel kapcsolatos ügyintézés keretén belül kezeli, melynek jogalapját és részleteit az Adatkezelési Tájékoztatóból ismerheti meg. Mind a bejelentő, mind a beteg személyes adatait bizalmasan kezeljük.

A bejelentő-felület kitöltése során kért adatokon túl nincs szükség a bejelentőre vagy a betegre vonatkozó további személyes adatok megadására (pl. a beteg teljes nevére, születési dátumára vagy tajszámára)!

A pirossal jelölt mezők kitöltése kötelező! A kékkel jelölt mezők közül legalább egy kitöltése kötelező!
A mező kitöltése kötelező
Gyógyszerek használatával feltételezhetően összefüggő mellékhatást az egészségügyi szakemberek vagy az azt elszenvedő betegek, de a hozzátartozók, gondozók, ismerősök is jelenthetnek.
Segítség
Egészségügyi szakember pl. az orvos, gyógyszerész, fogorvos, nővér, védőnő, egészségügyi vagy gyógyszertári asszisztens, halottkém.
Kötelező választani
A kitöltés során a rendszer automatikusan piszkozatként menti a megadott adatokat. Ehhez Önnek engedélyezni kell a böngészőjében a „sütiket”.
Nem regisztrált felhasználó esetén a rendszer a piszkozatot legfeljebb 24 órán keresztül tárolja, utána törli. Regisztrált felhasználók bejelentkezés után dönthetnek a piszkozatok mentéséről vagy törléséről.
Kérjük, az űrlap hatékony kitöltése érdekében modern, a jelen követelményeinek maradéktalanul megfelelő böngészőt (Edge, Firefox, Chrome, Safari) használjon.
BEJELENTKEZÉS
A mellékhatás-bejelentő oldalon regisztrációt követően létrehozhatja saját fiókját, ezáltal több hasznos funkciót is igénybe vehet.

Regisztrálni a következő oldalon, a bejelentő adatainak megadását követően tud.

Kétfaktoros autentikáció

Töltse le a hitelesítő applikációt okostelefonjára a következő helyekről:

A mellékhatás-bejelentéssel kapcsolatos hasznos információkat, érdekességeket az ogyei.gov.hu/mellekhatas oldalon talál. Ha bejelentését nem on-line szeretné megtenni, ugyancsak itt tájékozódhat a további jelentési lehetőségekről!
Az adatok töltése folyamatban, kérem várjon
Az adatok beküldése folyamatban, kérem várjon